2014

Jag ska vara ärlig och inleda detta inlägget med att konstatera att 2014 har nog varit det värsta året i mitt liv. De senaste åren har inte heller varit fantastiska, men så är det ju, livet går i toppar och dalar hela tiden och vi kan inte alltid tro att allting ska vara på topp, även om vi så hade önskat. 

Jag har haft otroligt bra och fina stunder detta året, men tyvärr är det så att, hur mycket man än försöker och vill, så är det de dåliga stunderna som tar över de lyckliga. Det är inte många fina minnen jag kommer ihåg från det här året eftersom jag enbart förknippar det med tråkiga minnen. Jag är självklart väldigt tacksam för den glädje jag fått ta del av i år, och som jag kan blicka tillbacka och le på. Men just nu vill jag bara att detta året ska nå sitt slut så att jag äntligen kan gå in i ett nytt kapitel och lämna allt som hänt bakom mig, och jag glädjer mig mycket åt att imorgon är år 2014 sista dag, snart är det över.

Året i sig började relativt bra och jag var på gång. Efter ett lyckat nyårs firande som jag och mina vänner höll i var jag igång igen. Januari, februari och mars var inte speciellt händelserika månader, och ska jag vara ärlig så minns jag inte jätte mycket från dessa heller haha.

April månad inledde iallafall med att fira min fina morfar som fyllde 80 år tillsammans med familj, släkt och vänner. Kalaset bjöd på god mat och fint umgänge och jag fick lite kvalitetstid med morfar en stund där vi bara satt och små pratade. Jag åkte sen till Tyskland tillsammans med den delen av klassen som läste tyska 4. Jag hade inte höga förväntningar på den resan och funderade till och med på att inte följa med. Men jag är så glad att jag faktiskt följde med!! Jag hade en mysig och rolig fyra dagars resa med så mycket skratt och bra umgänge. Solen visade sig sista dagen och jag och två tjejer från klassen gick runt bland Münchens gator och kollade i affärer och kände solen bränna skönt på kroppen. Vi satte oss och åt glass mitt på ett av torgen och hörde på musik som spelades på gatorna och hade det så himla bra. När jag kom hem var det lov och en arbetsintervju väntade. Jag var hur nervös som helst och minns att jag tyckte det gick helt åt skogen. Men dagen efter fick jag ett meddelande om att jag hade fått jobbet. Jag blev hur chockad som helst eftersom det inte var alls vad jag förväntade mig. Jag hade lite blandade känslor kring jobbet men tog tillslut beslutet att tacka ja. I slutet av månaden fick jag mig en ny telefon och firade valborg nere i Lund med ett bra umgänge.

I maj månad var jag mycket på fest. Träffade även min saknade vän Matilda över god lunch på WookHouse! Jag hade även två veckors praktik och en av dessa veckorna var på mitt kommande sommarjobb. Robin fyllde år och jag och Cassi bestämde oss för att överraska honom och bjöd på god mat på en mysig restaurang och hade en väldigt bra kväll! Det blev fint väder och mina ben var ofta barbenta, solade en del och mina fräknar dök snabbt upp. Jag spenderade morsdag tillsammans med mamma, mormor, lillebror och morfar inne i Hässleholm där vi gick ner i en park och satte oss på ett fick i det fina vädret och hade en hur bra stund som helst. Morfar var på topp och pratglad. Jag hade ett sånt lyckorus i hela kroppen efter den dagen och mådde så bra. Tre dagar senare hände tyvärr det som aldrig fick hända. Morfar gick bort och lika så en del av mig. 

Hela juni månad hade jag som ett stort, tjockt grått moln över mig av sorg och jag mådde inte bra alls. Jag försökte så gott jag kunde men det var inte lätt. Jag behövde vara på topp eftersom sommarjobbet skulle dra igång snart och fick därför försöka lägga sorgen åt sidan. 
Jag slutade skolan och hade fest med fina vänner och mådde väldigt bra där och då, för stunden. Började sen att jobba och det rullade på så gott det gick. Linus hade bal och jag fick fixa till honom, han var så himla fin!! Jag försökte ta vara på mina lediga timmar under helgerna så mycket som möjligt och hade många myskvällar, gick på många fester och höll igång hela tiden. Firade midsommar hemma hos Cassi som var väldigt roligt men slutade lite som den gjorde haha.. I slutet av månaden var det dags för begravning och jag grät så otroligt mycket. Hade jag inte haft min fina och underbara kusin vid min sida hade det nog varit en betydligt jobbigare dag, hon är så himla bra.

Juli månad drog igång med min födelsedag och jag blev ett år äldre, arton. Jag fick ett himla fint halsband med en liten historia till det av mormor som jag blev hur glad som helst över. Av Cassi och hennes familj blev jag överraskad med en helg i Stockholm där jag faktiskt aldrig hade varit innan. Jag blev hur glad som helst och hade en så rolig och fin helg med så bra sällskap, jag är så himla tacksam för detta än idag! Helgen efter det drog siesta igång och jag mådde hur bra som helst. Dansade, skrattade, träffade mycket olika människor och åt langos. Helgen avslutades på ett underligt men väldigt roligt sätt. Jag kom sen tillbaka till jobbet och det hände en del saker där vilket fick mig att välja att lämna. Juli månad flöt på så bra det gick, jag mådde inte jätte bra men var i bra sällskap hela tiden som gjorde det hela mycket bättre och lättare. Var i Helsingborg ett par gånger, gick på fester och njöt av det fina vädret. I slutet av denna månaden hände åter igen en väldigt tråkig sak. Mammas man råkade ut för en olycka. Jag tror inte jag behöver gå in på det för mycket utan hoppas det räcket med att jag skriver att det var väldigt jobbigt.

I början av augusti månad var jag nere i Lund hos Jocke och Paula i ett par dagar. Kom hem och hade en myskväll med vänner hemma hos mig. Jag kom tillbaka till sommarjobbet igen i en och en halv vecka för att sen lämna helt och hållet. Köpte även mina första Vans denna månaden och var väldigt glad (trots priset haha...) över detta. Vi hade urnsättning för morfar i mitten av månaden och jag kände otroligt mycket sorg. Var på fest och var även på "Helsingborgs festivalen" med vänner och hade en väldigt rolig och bra kväll som inte avslutade på bästa sätt och jag mådde väldigt dåligt över detta.

I september hade skolan dragit igång igen på riktigt och rutinerna var tillbaka igen. Hade inspark för ettorna som var både bra och dålig, men mest bra. Det slutade tillslut lyckat iallafall. Jag skrev ett långt inlägg angående valet och en vecka senare fick jag rösta för första gången. Köpte nytt te och drack mycket av detta. Köpte även nya glasögon och nya höst skor denna månaden. Mamma fyllde år i mitten av september och i slutet överraskade vi mamma med en liten fest.  

I oktober månad hände inte mycket. Skolan var igång, jag pluggade en massa, åt goda gröt frukostar, unnade mig att gå till frisören och vi gjorde graven höst fin. Vi var även på kyrkogården under alla helgon. 

I november hände inte så mycket då heller. Jag spenderade en helg nere i Vellinge hos farmor tillsammans med mina brödrar och hade det mysigt. Hade även en utgång med vännerna och Linus fyllde 16! 

December drog igång med två veckors praktik i Helsingborg på Kemira. En väldigt lyckad praktik och jag trivdes bra. Blev dock sjuk mitt i alltihop och fick stanna hemma. Jag försökte kolla mycket på Musikhjälpen som är så himla bra och spenderade nästan en hel natt i soffan framför detta. Annars har mycket av december månad bjudit på studier. Jag har pluggat väldigt mycket i hopp om att bli klar med allt i tid. Vi slutade tillslut skolan iallafall och allt julfirande började dra igång. Jag var nere hos farmor på julafton tillsammans med familjen vilket var mysigt. Några dagar senare träffade jag äntligen mina två äldre syskon och spenderade en hel dag med dom vilket var sååå behövligt!! Annars har jag de sista dagarna försökt ta det så lugnt som möjligt. Jag har verkligen varit så himla trött och utmattad. 

När jag ser min lilla summering av året i text så ser det självklart inte så hemskt ut som jag kanske fick det att framstå. Men det är mycket jag kände att jag inte ville ta med eller kände att jag ens kunde ta med. 

Jag tror att hade inte min älskade morfar gått bort i år så hade jag inte klassat detta året som hälften så dåligt som jag gör nu. Detta har tagit något enormt på mig och min familj, och det är även något jag haft, men även har, väldigt svårt att greppa. Han har betytt så ofantligt mycket för mig och utan minsta lilla förvarning bara slets han ifrån mig. Jag förstod det inte då, jag förstår det inte idag och jag vet inte om jag någonsin kommer förstå det. Det jag vet är att jag saknar honom så det gör ont, varje dag. 

Jag har inga förväntningar på det kommande året, men jag hoppas iallafall att det blir ett bättre än det som varit.

25 december

Och så var julen över, eller åtminstone julafton vilket innebär att julen är över för min del. Jag firade jul igår tillsammans med familjen nere i Vellinge och ska inte fira den något mer. Jag hade en jätte mysig julafton med god mat och ett hur bra sällskap som helst. Jag fick mig några julklappar igår trots det att jag sa att jag faktiskt inte önskade mig eller ville ha något. Men jag är tacksam, nöjd och väldigt glad över det jag fick! Själv tycker jag det här med julklappar är väldigt överskattat. Julmyset och stämningen som många längtar efter när julen närmar sig kan man ha ändå, även om det inte inkluderar en hög med paket under granen. 

Jullovet kunde inte komma lägligare än såhär. Ska jag vara ärlig så har jag aldrig känt mig såhär trött på skolan som jag gjorde (gör) nu. Jag har nog fått känna på en liten släng av det här med att vara utbränd, vilket jag hoppas hinner gå över tills skolan börjar igen. Jag vaknar om nätterna och kan inte somna om, hur trött jag än är så går det bara inte att somna om. Och sömn är inget som varit något problem för mig innan, jag har verkligen aldrig haft sömnsvårigheter. Jag vaknar och är stressad över hur många timmar jag har kvar på helgen innan det är skola igen och utefter det hur många timmar jag då har kvar att ägna åt studier, trots det att vi har lov, för jag kommer inte ihåg att det är det. Jag har svårt för att sätta datumen rätt på morgonen, jag minns inte vad det är för dag. Och jag har även haft problem med att komma ihåg små saker som man tycker ska gå per automatik eftersom det hör till vardagen, så som t.ex. kåden till banken eller mobilen. Och detta jag nu rabblat upp är grejer som jag absolut aldrig har upplevt innan eller haft problem med, och det är ganska skrämmande. Så jag hoppas verkligen att det tar slut snart och inte förblir.


För övrigt så har jag haft en väldigt lugn och skön dag. Har fått rummet iordning, gått en lång promenad i skogen med hundarna i det fina vädret (äntligen sol!!) och tagit mig en varm lång dusch. Snart ska vi äta lite julmats rester och senare ikväll hade jag tänkt kolla på så mycket bättre och bara må. Dagar som dessa borde jag försöka pricka in fler av i kalendern, jag tror det är viktigt för mig att kunna ha dagar där jag varvar ner, speciellt nu när jag mår såhär oroligt. 

Jag hoppas att ni haft en bra jul och får en bra fortsättning! 
En bild tagen förra helgen igen, återigen en sömnlös natt men jag hade ett fint och mysigt sällskap iallafall. 

5 december

Idag mår jag inte mycket bättre än vad jag gjorde igår och fick därför stanna hemma från praktiken idag igen. Halsen gör ont, bröstet svider och känner mig svag i kroppen och är något otroligt trött hela tiden. Dessvärre går det knappt att sova eftersom jag är alldeles täppt i näsan. Febern har jag dock haft tur med, hade lite innan idag men den är nog borta nu. 

Såhär ser det ut för mig just nu. Musik, tee och en bra bok att läsa + x antal tillbehör för en sjukling. 
Det är dock synd att jag inte har så stor ork i kroppen för att sätta mig ner med allt jag har att göra i skolväg.. Förhoppninsvis får jag lite tid och ork i helgen.

För att sluta klaga och prata om något annat så längtar jag till imorgon. Jag och min bror ska in till pappa för att baka lite och äta tillsammans och träffa vår lillebror som är nere för helgen. Sen ska jag och Linus på bio eftersom jag gav honom det i födelsedagspresent, att se valfri bio när han ville och han ville se The Hunger Games: Mockingjay part 1 vilket jag också vill. Så imorgon kommer bli hur bra och mysigt som helst! Förhoppningsvis har jag blivit lite bättre till imorgon med. 

Annars kommer kvällen bestå av vad den gjort i princip hela dagen, kolla serier, läsa och lyssna på musik. Har varit med om roligare fredagar, men vad att göra?

Ha en fin fredag! 
 

Så mycket stress

Godmorgon!

Idag fick jag faktiskt stanna hemma från praktiken, även om det tar emot eftersom det är så pass viktigt. Men jag som praktiskt taget aldrig blir sjuk har nu gått och dragit på mig en förkyldning. Sovit väldigt dåligt inatt och inte kunnat andas, varit skör i kroppen och tung i huvudet. Förhoppningsvis blir det bättre under dagen så att jag inte missar morgondagen heller, men vi får se. 

Annars så känns det relativt bra på praktiken. Jag är på nya ställen nästan varje dag och får träffa mycket folk och se nya platser. Det som är mindre bra är pendlingen. Jag går hemmifrån 6 på morgonen och är hemma närmre halv 6 på kvällen. I vanliga fall är jag inte den som klagar, men just nu känner jag en sån stress över hur mycket vi har den sista veckan innan jul som ska vara klart. Jag hinner inte med allt och speciellt inte när jag är borta hela dagarna, från tidig morgon till kväll. Jag hinner knappt komma hem innan jag ska gå och lägga mig igen för att orka morgondagen?! Jag kommer hem, äter, duschar möjligtvis, går en runda med hundarna och sen ska jag sova igen. Dessutom är jag alldeles för trött för att skriva en rapport, plugga in kemi, öva på ett tal, skriva en tenta osv osv. Så förhoppningsvis får jag lite gjort idag. För under helgen vill jag inte sitta och streckplugga då heller när jag går så långa dagar som jag gör under vardagarna. Det kanske låter som om jag gnäller nu men just nu känner jag att fler än 24 timmar på ett dygn skulle behövas för att hinna med allt som behöver vara klart.

Men jag får ta det lugnt en stund nu under förmiddagen, har trotsallt sovit ett fåtal timmar inatt bara.. Sen får jag sätta mig med alla olika läxor. 

Hoppas livet står bra till med er och att ni inte känner samma stress som jag!

En söt bild jag tog tidigare i veckan.

RSS 2.0