Så mycket negativa känslor

Just nu känns huvudet tungt av miljontals tankar som hela tiden är där och gnager. En ångest som sitter i magen konstant utan att jag vet något svar till varför. Känner mig så väldigt deprimerad för tillfället. Orkar ingenting och känner mig inte riktigt glad. Vill nästan inget annat än att ha sommar och värme just nu. Lite fint väder sätter lätt ett leénde på mina läppar. Känner mig gråtfärdig hela tiden, kan trilla ihop när som helst och bara gråta för ingenting. Minsta lilla knuff sätter igång mina tårkanaler just nu. Visst kan inte alltid livet vara lätt som en plätt och en dans på rosor, men just nu är det inte läge för en dimp i bergochdalbanan. Varken mitt psyke eller min tid behöver detta just nu när jag har så mycket annat jag behöver fokusera på. 
Detta behöver jag nu, värme, fräknar, solblekt hår, glädje.

Bananpannkakor

Detta mumsiga ligger nu i min mage! Eftersom bananpankakor har varit mycket omtalade på sistone så kände jag mig tvungen att göra några till mig och familjen, testa och se om det var gott liksom. Och det var det! Värmde lite mangobitar och smälte några bär till sylt samt lite kvarg med vaniljsocker i och det blev kanonas. Värt att testa! Jag hade i tre och en halv banan och sju ägg, sen var smeten klar. Fick sitta för hand och mosa bananerna vilket resulterade lite klumpar i smeten, men det gjorde inte mig något. Det ska ju faktiskt smaka lite banan också! 

Himlen ändrar färg och vi möts av en stad som vaknar upp på nytt igen

Klockan har slagit över midnatt och det är nu söndag, den sista dagen på lovet innan jag sätter mina fötter vid skolbänken ett par veckor till innan det hinner bli ett nytt lov. Detta lovet har innehållit att träffat vänner, pojkväns häng, passat upp mamma efter operationen och mer än så har jag inte hunnit med eftersom tiden mer eller mindre bara flugit iväg. 

Under detta lovet har jag inte alls kännt en sån frid som jag gjort iprincip alla andra lov. Jag har inte kunnat känna mig lugn och sansad, kunnat njuta till fullo. Visst har jag njutit, jag menar inte så, men inte till 100%. Jag har haft ovanligt mycket tankar som cirkulerat rundor inom mig detta lovet. Det tar så mycket på krafterna att det antagligen är därför som jag inte har kunnat vara riktigt sansad denna vecka. Går liksom runt med en klump av ångest i magen hela tiden. Jag hoppas på att nästa vecka ska bli lite bättre med lite mer positiva tankar, även om det trotsallt är skola då. 

Imorgon ska jag försöka hinna med att städa iordning rummet, duscha, plugga, träna men även (förhoppningsvis) hinna ta det lugnt också. Ska försöka komma i säng i tid så att jag slipper halvsova i skolan på måndag. 

Nu ska jag kolla på The Carrie Diaries och se om det är en serie som faller mig i smaken, vi får väl hoppas på det!
Godnatt, ta hand om er 
 

MoroccanOil


Detta beställde jag i fredags och hämtade ut igår efter skolan. Har haft ögonen på MoroccanOils produkter ett tag men inte tagit tag i att beställa hem något. Men i nu bestämde jag mig för att prova på och unna mig! 

Jag är alltid lite orolig över att prova på nya grejer och googlade runt lääänge innan jag beställde detta. Kollade massor av olika recensioner och youtube klipp kring vad folk tyckte om produkterna. Kan väl säga att av det jag såg så tycker ca 80% av dessa människor att produkterna är jätte bra! Jag nojjade över att de inte skulle passa mitt hår och min hår typ, att mitt slingade hår skulle bli missfärgat osv. Mer kortfattat så var jag rädd över att betala en ganska hög summa för något jag inte alls skulle bli nöjd över. Jag googlade också runt för att hitta ett så lågt pris som möjligt och hittade detta på fyndiq.se (direkt länk till det jag köpte).

Jag kunde inte vänta med att testa detta så jag provade det igår kväll. Någon form av recension kan jag väl inte göra nu direkt eftersom jag bara har provat det en gång, så det kan komma lite senare efter ett par användningar! Meningen är att detta ska återfukta och reparera håret, så det är något jag kan skriva om om ett par veckor. Men jag kan dock säga att jag redan nu älskar det!
 

A perfect dim illusory light

Det är söndag kväll och ångesten ligger och lurar. Har under dagens lopp försökt fokusera på slutrpovet i kemi på tosdag, men det har helt enkelt inte gått särskillt bra. Känner mig ofukoserad och som om jag inte kan något. Det jag under veckan trodde var solklart, var istället idag som en omöjlighet vilket oroar mig rätt mycket.

Har i allmänhet en hel del tankar som virvlar runt i huvudet på mig ikväll, men så är det ibland! Känner att det på något sätt söver mig och gör mig väldigt trött. Funderar på att gå och lägga mig och låta tankarna läggas på hyllan. Längtar tills lite grejer jag beställde under veckan kommer hem till mig så jag kan glädjas över det. Det sved lite i plånboken kan jag väl säga men ibland ska en också kunna få unna sig! Materiell lycka är den bästa lyckan, ibland iallafall.

Hade iallafall en trevlig stund igår tillsammans med min familj och Cassi. Åt fruktsallad och satt bänkade framför tv:n och kollade på Melodifestivalen som har varit så efterlängtat från min sida! 

Ska nog göra mig klar för att sova, eller kolla på någon bra film!
Godnatt 

Din sexuella läggning ska inte behöva spela någon roll

Jag har länge tänkt på det här med hur otroligt olika syner folk har på människor med olika sexuell läggning. Jag själv är en person som absolut inte har problem med om huvida du tycker om en av samma kön som dig själv, det andra könet eller båda, ser inget fel med det och har heller aldrig gjort. Jag anser kärleken som blind eftersom du tycker om, attraheras, blir kär i en person och inte i ett kön. För känslor är inget en kan styra. Men sen har vi också människor som inte tycker som jag och anser att det inte är okej med bisexuella, homosexuellea (osv) folk i samhället. 

Året är 2014, och att folk fortfarande ska behöva "gå ut ur garderober" för att berätta att hen är bi eller homo, tycker jag är helt bisarrt. Folk ska inte längre behöva vara rädda för att bli dömda. Få sexuella läggningar, som bög och lebb, kastade mot sig som ett "glåpord", bli mobbade eller till och med bli misshandlade p.g.a detta. Detta ska inte längre behöva spela någon roll utan ska (av mitt tycke) vara helt naturligt. Att "komma ut" med något som detta kan idag splittra familjer, vänskaper osv vilket jag överhuvudtaget inte kan förstå. Min mamma har under hela min uppväxt alltid sagt till mig att hon älskar mig oavsett vad. Tycker jag om killar, tycker jag om tjejer eller båda så spelar inte det någon roll eftersom hennes kärlek till mig kommer vara lika stor oavsett vad. Detta skulle aldrig vara något som skulle ändrat min relation med henne. Men grejen är att detta skulle hon egentligen inte behövt berätta för mig, hon skulle inte behövt försäkra mig om att hon alltid älskar mig eftersom det ska vara av ren självklarhet. 

Tillbaka till det här med att använda bög eller lebb som ett glåpord mot någon annan. Jag ser dagligen kommentarer över internet, hör folk runt om mig osv skriva eller säga "jävla bög jävel", "jävla homo" m.m. Jag förstår inte hur en läggning kan vara något en säger för att håna en annan människa. Men det är aldrig så att du, jag eller någon annan skulle se eller höra en kommentar som "jävla hetero" även om nu detta är en läggning precis som homo eller bi är, eftersom hetero anses som "normalt" och de andra inte. Men du är inte mer eller mindre normal p.g.a vilken läggning du har eller inte eftersom det, som sagt, inte ska behöva spela någon roll. 

Jag tycker det är så oerhört synd att där finns människor som är rädda för att berätta vilken läggning en har. Rädda för hur dessa ska bli bemötta av andra, rädda för negativa reaktioner, folk som hatar och mobbar. Du ska inte behöva bli nedtryckt eller anses vara en sämre människa för detta! Sen har vi självklart folk som inte bryr sig om den negativa responsen och står med huvudet högt som "kommer ut" utan att vara rädd eller liknande vilket jag tycker är jätte bra eftersom det är ett steg mot rätt riktning.

När jag frågat vissa om varför de inte tycker det är okej med det här så får jag ofta svaren som "det är inte normalt" och "det är fel". Ställer jag sen följd frågan till VARFÖR detta är så onormalt och fel så får jag aldrig en bra motivering och har aldrig ens fått i närheten till en bra heller.

Till alla er där ute, ni är absolut inte mindre värda eller sämre människor beroende på vilken sexuell läggning ni har för det är inte din läggning som avgör vad du är för människa, utan det är DU själv som gör det och hur du är som person. Låt inte folk trycka ner er utan visa att ni är så jävla mycket bättre än så!

Jag känner att detta blev en väldigt svamlig text och allt kom väl inte direkt ut så som jag kanske ville att det skulle göra men jag hoppas jag gjort mig klar på mig åsikt! 
Puss på er 

 

RSS 2.0